Черемський заповідник - Оконські джерела - 3 Березня 2012 - Туристичні райони - Волинь туристична
Головна | Агросадиби | Туристу | Форум | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризмТуристичні райони

Волинь туристична

Волинь туристична

Меню сайта
Пошук
Visitlutsk
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Березень 2012  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Архів
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Черемський заповідник. Створений на Волині з метою збереження типових та унікальних природних комплексів Українського Полісся, площею 2975,7 га. Розташований у північній частині Маневицького р-ну області. Територія представляє собою природно-територіальні комплекси, де збереглися малопорушені антропогенною діяльністю суцільні лісові масиви з унікальним болотом Черемське (місцева назва «Чірмуське»), в межах якого знаходяться озера Черемське та Редичі. Заповідник віддалений від населених пунктів, на його території відсутні лінії електропередач, дороги з твердим покриттям.

Незважаючи на досить малу площу заповідника, тут зосереджено більше половини видів судинних і близько 25% рідкісних та зникаючих видів рослин Українського Полісся, що говорить про репрезентативність та цінність цієї території у флористично-созологічному відношенні.

На емблемі Черемського заповідника у центральній частині зображена шейхцерія болотна (реліктова рідкісна рослина), яка є його своєрідним символом. Саме завдяки наявності угруповань цього «червонокнижного» виду у 1978 році тут був створений заказник, а Черемське болото не було осушене.

Оконські джерела. За ними закріпилася назва «Волинське диво», а жителі Оконська та інших навколишніх сіл називають його просто криницею. Особливістю оконської води є те, що вона не піддається газуванню. Вода в криниці прозора і приємна на смак, як і колись. Хоч до складу її входять вапно, магній, кухонна сіль (1,6 міліграма на один літр), проте хімічні та фізичні властивості її досліджені ще недостатньо, і тому вода не використовується для лікувальних цілей.

Рівень води в озері постійний, воно ніколи не переповнюється бо сполучається з річкою Оконкою, а також з кількома ставками, де розводять цінну і вибагливу рибу форель.


Тривалість екскурсії: 5 годин.

У вартість туру включено: перевезення, страхування, супровід екскурсовода.

У вартість туру не включено: харчування, вхідні квитки на екскурсійні об’єкти.

Категорія: Екологічні маршрути | Переглядів: 1413 | Додав: vturyzm | Рейтинг: 0.0/0
Всього повідомлень: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

©2010. Всі права захищені. Розробив Мочкош Д.Р.